Βιογραφικό σημείωμα

by admin

Ο Λάσκαρης Αλέξανδρος ξεκίνησε τις ακαδημαϊκές σπουδές του σε διαφορετικό αντικείμενο, της Φυσικοθεραπείας, (πρώην Α.Τ.Ε.Ι. Αττικής), όπου και τις ολοκλήρωσε παρά την τότε πλέον συνειδητή επιθυμία του να συνεχίσει τις σπουδές του στο αντικείμενο της Διαιτολογίας. Άμεσα εργάστηκε σε Μονάδα Ηλικιωμένων Ατόμων, όπου ήρθε σε πιο κοντινή επαφή με προβλήματα της τρίτης ηλικίας και τρόπους διαχείρισης τους.

Άρχισε τις ακαδημαϊκές σπουδές στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας στο Α.Τ.Ε.Ι Κρήτης όπου και ολοκλήρωσε. Η εξάμηνη πρακτική του άσκηση έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, όπου παρακολούθησε πλήθος κλινικών περιστατικών όπως άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, με παθήσεις των Νεφρών, παρακολούθηση ασθενών στο Ιατρείο Παχυσαρκίας καθώς και στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Νεφρού. Άμεσα άρχισε και την παρακολούθηση των Μεταπτυχιακών σπουδών στο πρόγραμμα με τίτλο «Εφαρμοσμένη – Διαιτολογία» και κατεύθυνση «Κλινική Διατροφή» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Λόγω του προγράμματος υπήρξε μέλος της ομάδαs της έρευνας ΑΤΤΙΚΗΣ, η μοναδική συγχρονική μελέτη που έχει μελετήσει την αντιπροσωπευτική κατάσταση των κατοίκων της Αττικής τόσο σε ανθρωπομετρικά , διατροφικά , και κλινικά ποσοτικά χαρακτηριστικά, και πραγματοποιήσαμε το δεκαετή έλεγχο. Χάρη σε αυτή την μελέτη υπάρχουν αρκετές δημοσιεύσεις τόσο σε επιστημονικά συνέδρια όσο και επιστημονικά περιοδικά με το όνομα του, οι οποίες αναφέρονται παρακάτω.

Το 2013 ξεκίνησε ταυτόχρονα και η επίσημη έναρξη του επαγγέλματος του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου καθώς και η συνεργασία του με γνωστό γυμναστήριο (TOP ACTION) με έδρα του στην περιοχή της Νίκαιας. Το 2017-2019 αντίστοιχα υπήρξε σύμβουλος καταστήματος με συμπληρώματα διατροφής για την σωστή δοσολογία, το διάστημα κατανάλωσης, τα αναμενόμενα αποτελέσματα τους, και την ορθολογική χρήση τους από τους καταναλωτές του. Μέχρι και τώρα έχει αναλάβει ένα ευρύ φάσμα περιστατικών τόσο κλινικά όσο και αθλητικά αλλά και παιδικά και εφηβικά.

Έχει παρουσιάσει σε σχολεία σε εβδομάδες θεματικής εβδομάδας τη σημασία των ισορροπημένων γευμάτων σε εφήβους και παιδιά και τρόπους διαχείρισης του βάρους.

Από το Μάιο του 2019 και εφεξής το διαιτολογικό γραφείο του, πλήρως εξοπλισμένο, εδρεύει στην πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού.