Κάστανα

by admin

Iδανικό σνακ αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στον κορεσμό, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και προάγουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που τα διακρίνει από τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς. Παράλληλα, τα κάστανα περιέχουν και άλλες αντιοξειδωτικές βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Α και η Ε.

Είναι πηγή των βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως η θειαμίνη που είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, η ριβοφλαβίνη και η βιταμίνη Β6, οι οποίες συμμετέχουν στον μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών, και το φυλλικό οξύ που είναι απαραίτητο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού.
Είναι εξαιρετική πηγή μετάλλων, όπως ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο φώσφορος και ο ψευδάργυρος.

Τα 100 γρ. κάστανα καλύπτουν το 50% και το 11% των ημερήσιων αναγκών του χαλκού και του καλίου αντίστοιχα, θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος.

  • Ενισχύουν την υγεία της καρδιάς
  • Τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Διευκολύνουν το αδυνάτισμα
Λάσκαρης Αλέξανδρος  Dietician-Nutritionist
📞 216 809 7069
📌 Πλατεία Ελευθερίας 28 Κορυδαλλός
 

#nutritionist #nutrition #health #healthyfood #wellness #diet #healthydiet #loseweight #weightreduction  #behealthy #dietitian #laskarisalexandros #dietforme

Ενδιαφέροντα άρθρα